Koulutus tapahtuu nykyaikaisessa verkossa sijaitsevassa koulutustilassa. Virtuaalitilassa tapahtuvissa koulutuksissa kouluttaja ja opiskelijat osallistuvat yhtäaikaa koulutustilaisuuteen virtuaaliluokassa. Verkko-opetuksessa opiskelijan käytettävissä on opiskelumateriaali ja reaaliaikainen yhteydenpito on yleensä toteutettu chat -ikkunassa kouluttajan ollessa paikalla oppimisympäristössä. 

Osallistuaksesi tarvitset vain koulutuksen järjestäjältä linkin koulutustilan tai -tapahtuman osoitteeseen verkossa sekä käyttäjätunnuksen ja salasanan. Joissakin tapauksessa koulutuksen järjestäjä toimittaa myös kurssiavaimen.

Maksettuasi maksullisen koulutuksen tai tapahtuman koulutuksen järjestäjä toimittaa sinulle antamaasi sähköpostiosoitteeseen tarkemmat ohjeet sekä tarvittavat käyttäjätunnukset ja salasanat sekä kurssiavaimet. 

Jotkut tapahtumat ovat ilmaisia. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä ei ole kurssin maksamista vaan vain osallistumisohjeet ja vahvistus lähetetään koulutukseen ilmoittautuneille.